Geo-webservices

NIEUW: GeoMarktprofiel data realtime toepassen

Vele mogelijkheden via één aanspreekpunt

Naast de GeoMarktprofiel data beschikt EDM over veel andere gedetailleerde data, welke bij uitstek geschikt is voor realtime toepassingen. Bijvoorbeeld op het gebied van personen, woningen, voertuigen, bedrijven, fraudepreventie en krediet. Hiervoor maken wij ook gebruik van data van vele externe datapartners, zodat u alle gewenste data via één aanspreekpunt ontvangt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik op de afbeelding hiernaast.

menukaart-webservices-edm-1.png

Webservice toepassingen

De toepassingen zijn legio. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vereenvoudigen van contact-/aanvraagformulieren
  U hoeft minder informatie te vragen aan uw klant, waardoor hij sneller geneigd is om een aanvraag te doen, terwijl u uw reactie of aanbod ook goed kunt afstemmen op de situatie van de klant.

  Ook de contactgegevens hoeft u niet altijd meer te vragen en kunt u verkrijgen via onze webservice. Bij invoer van alleen e-mail adres en geboortedatum kunnen wij deze gegevens in 80% van de gevallen aanvullen met naam, adres en telefoonnummer. Dat is handig bij een eerste klantcontact, waarbij u zo laagdrempelig mogelijk wilt zijn.

 • Controle van opgegeven persoonsgegevens
  Loop minder risico en bespaar kosten. Er wordt veel gefraudeerd met identiteiten, zoals aankopen op naam van een ander of van een overleden persoon. Onze webservice doet een uitspraak of de gegevens correct zijn, zodat u bijvoorbeeld beter kunt beslissen of u wel of geen koop op afbetaling accepteert.

 • Inspelen op verhuismoment
  Een verhuizing is voor klanten hét moment om bijvoorbeeld de woonverzekeringen of hypotheek op te zeggen of aan te passen. Het is dan zaak om de klant tijdig te benaderen met een interessante aanbieding. En dat kan, omdat bekend is of een woning te koop staat en er een betrouwbare score kan worden gegeven wanneer een verhuizing zal plaatsvinden.

 • Relevante website content
  Op basis van de vele profielkenmerken kan de conversie op uw website sterk worden verbeterd. Als de website bezoeker bijvoorbeeld onderdeel uitmaakt van een gezin met kinderen dat in een villa woont, dan kan deze adresinformatie worden gebruikt om het aanbod (kanaal, aanbod, taal- en beeldgebruik) af te stemmen op die bezoeker.

Hoe het werkt

Onze webservices geven realtime en online inzicht in consumenten, woningen, bedrijven en voertuigen door middel van een simpele aanroep. We maken hiervoor een slimme combinatie van state-of-the-art beveiliging en gangbare technologieën. Zo is de webservice eenvoudig in gebruik en de data altijd goed beveiligd. Het enige wat nodig is voor een succesvolle aanroep van de webservice is een sleutel zoals email, geboortedatum, kenteken of adres. De webservice geeft vervolgens de gewenste kenmerken terug en stelt u in staat om tijdens het contactmoment met uw klant realtime beslissingen te nemen en het aanbod te personaliseren.

Klik op de afbeelding hiernaast voor een voorbeeld van een autoverzekeraar.

voorbeeld-autoverzekeraar.png

Beveiliging en privacy

Onze webservices voldoen aan de hoogste beveiligingseisen en aan de Nederlandse en Europese privacy wetgeving. Wij werken volledig volgens ISO 27001 en beschikken over het DDMA Privacy Waarborg 'Goud'.

Wil u weten wat onze webservices voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met uw accountmanager of laat hier uw gegevens achter.

Verstand van data.
Gevoel voor marketing.