Segmenteren

Durf te segmenteren!

Segmenten zoals 'jongeren' of 'Amsterdammers' kunnen gemakkelijk worden ingevuld op basis van uw productdefinitie en marktgebied. Wanneer u inzicht wilt in groepen zoals 'risiconemers' en 'risicomijders' of wilt achterhalen wat de kanaalvoorkeuren zijn van uw potentiële klanten, blijkt definiëren lastiger.

Met de doelgroep analyses en klantsegmentatie technieken van EDM krijgt uw klant een identiteit of wel een persona. Met deze inzichten en kennis kan EDM niet alleen heel goed segmenteren maar kunt u ook uw boodschap aanscherpen en een betere kanaalkeuze maken.

GeoTypen als persona's

Met persona's brengt u klantsegmenten tot leven! Een persona is een fictief karakter, een klanttype, dat een naam en een "gezicht" krijgt. Iedere persona staat dan ook symbool voor een specifiek klantsegment. EDM heeft 14 persona's ontwikkeld die onder de naam GeoType in de markt worden gezet. De GeoTypen vertellen een verhaal vanuit het gebruiksperspectief van de klant: hoe oud zijn ze, hoe is hun gezinssituatie en hoe willen ze graag geholpen worden door uw organisatie? Wat zijn hun hobby's, hoe kijken ze naar bepaalde vraagstukken, volgen ze trends? Hoe spenderen ze hun vrije tijd, en waar geven ze het meeste geld aan uit? Etc.

Benieuwd of uw klanten het meest behoort tot de "Intellectuele cultuurliefhebbers" of toch meer een Ambitieuze trendvolger is? Ga naar www.geotype.nl en kom te weten welke GeoTypen uw klant het meest typeert.

geo-vergelijkingsplaat-def-mrt-2019-voor-edm.nl.png

Een GeoTypenprofiel van uw klanten

Met de juiste inzichten en segmentatie mogelijkheden, goede data voor direct-mail, telemarketing, huis-aan-huis verspreiding en email programma's en input om uw boodschap aan te scherpen helpen wij u uw doelstellingen te realiseren.

Weten wat voor GeoTypen uw klanten zijn? Neem dan contact op met Andries Geerdes (Sales Consultant) 030-600 20 00 of ageerdes@edm.nl.

Whitepaper Segmentatie

Download het whitepaper 'Segmentatie: meer rendement uit klantdata'

Met concrete voorbeelden en 15 praktische tips maken we in dit whitepaper duidelijk wat segmenteren is.

Download hier het whitepaper.

 

afbeelding-segmentatie-420p.png
Verstand van data.
Gevoel voor marketing.