The Data Agency besteedt traditionele eindejaars donatie aan Reinaerde De Ster

23 dec. 2020
detail-nieuws-reinaerde.jpg

Voor het vijfde jaar op rij ontvangt kindercentrum Reinaerde De Ster de eindejaars donatie van The Data Agency. Dankzij eerdere giften werd de speelzaal flink opgeknapt, dit jaar komt er een nieuw speeltoestel: de ballenmuur. Dit toestel verhoogt de interactie met de kinderen en daagt ze, zowel geestelijk als fysiek, op een verrassende manier uit. Met de donaties wordt de stichting gesteund om het voor de kwetsbare doelgroep beter en leuker te maken.

De ballenmuur: grootse verrassing voor de kinderen, grote steun aan de stichting

De ballenmuur is een speciale muur in bos thema. Kinderen kunnen een bal in een verlichte buis in één van de plantenbakken stoppen, waarna de bal wordt opgezogen en via een andere buis in een vat onder het plafond terechtkomt. Wanneer er op een knop wordt gedrukt, gaat het vat langzaam open en rollen de ballen terug naar beneden. Een grootse verrassing voor de kinderen, en een grote steun aan de stichting.

Van relatiegeschenk naar donatie aan een goed doel

In 2015 nam het management van The Data Agency het initiatief om het bedrag dat normaliter wordt besteed aan de jaarlijkse relatiegeschenken, om te zetten naar een donatie aan een goed doel of stichting. Aan collega’s werd gevraagd om hiervoor een suggestie te doen. Bas Verhaegh, Senior product manager en legal, van wie de dochter naar het kindercentrum gaat, kwam als winnaar uit de bus. Sindsdien wordt er elk jaar gedoneerd, en worden er jaarlijks vrijwilligersdagen georganiseerd. Door de huidige situatie zal er in 2021 geen vrijwilligersdag plaatsvinden, maar met de donatie kan De Ster een mooie stap zetten in de doelstelling om de speelzaal volledig interactief te maken.

Marije de Werf, Coördinerend begeleider bij Reinaerde De Ster: “Het is erg mooi dat The Data Agency er opnieuw voor heeft gekozen om ons een donatie te schenken en wij deze gift in onze speelzaal kunnen steken. Daar komt bij dat we hulp krijgen bij het op gang brengen van andere projecten, zoals bijvoorbeeld de website. Dit zijn uitdagingen waar wij als zorgmensen best mee stoeien; hoe zorg je ervoor dat je als goed doel wordt gezien, dat je in de spotlights komt te staan? The Data Agency helpt ons daar echt heel goed bij. We merken ook dat dit een opening biedt voor andere initiatieven. Zo komen verschillende werelden samen, waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

Steun ondanks uitdagend jaar

Ook Bas Verhaegh is geraakt dat zijn werkgever opnieuw doneert: “Dit was voor iedereen een bijzonder jaar. Business technisch moesten veel organisaties creatief zijn. Maar kijk je naar de zorg, dan lagen daar veel grotere uitdagingen. De zorg is overbelast en er is voor deze groep kinderen een tekort aan specialisten. Daarom is het extra belangrijk dat er toch bedrijven zijn die helpen, zodat kinderen een omgeving kan worden geboden waar ze tot rust komen en zich veilig voelen. Dat is namelijk het belangrijkste voor deze kinderen: rust, regelmaat en structuur. En dat is ontzettend lastig als ze plots weer bij hun ouders thuis komen te zitten, zoals we dit jaar, en ik ook persoonlijk, hebben ervaren. Daarom vind ik het nog mooier dat The Data Agency wederom helpt.

Over Reinaerde

Reinaerde ondersteunt, midden in de samenleving, mensen met een verstandelijke of fysieke beperking in de ontwikkeling. Vanuit lokaal perspectief bieden zij dienstverlening die uitgaat van ieders eigen kracht, variërend van tijdelijke begeleiding tot langdurige zorg en behandeling. De dienstverlening van Reinaerde sluit aan op elke levensfase: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Zo bieden zij onder andere dagbesteding aan kinderen en volwassen, maar ook aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Meer weten over kindercentrum Reinaerde De Ster of ook doneren? Bezoek Reinaerde de Ster voor alle informatie.

reinaerde-edm-2020.jpg