Hoe DELA mediabudget bespaart op Google Ads door leden online te herkennen

detail-dela.jpg

Online advertising is een effectief middel om (potentiële) klanten te bereiken; advertenties zijn te personaliseren, conversies snel te realiseren en resultaten goed door te meten. Weet je daarnaast de juiste doelgroep te benaderen en bestaande klanten uit te sluiten, dan bespaar je al snel op hoge advertentiekosten. Maar hoe herken je bestaande klanten en hoeveel kan hierdoor echt worden bespaard? EDM ging met DELA de uitdaging aan en is een Customer Match traject gestart.

BESTAANDE KLANTEN HERKENNEN,
MARKETINGBUDGET BESPAREN

De uitvaartverzekeraar spendeert veel marketingbudget aan online wervingscampagnes en heeft een doorlopende Google Ads campagne. Met meer dan 3 miljoen leden en onvoldoende handvatten om hen uit te sluiten, bereikt men dagelijks veel consumenten die al lid zijn. Om  verspilling van het marketingbudget terug te dringen, wil DELA bestaande leden kunnen herkennen en uitsluiten.

Jonno van der Heijden - Marketing Intelligence bij DELA:
“Bij DELA zoeken we continu naar hoe we op basis van data, techniek en inzichten, relevanter kunnen communiceren met klanten. Daarnaast zijn wij een coöperatie zonder winstoogmerk en willen wij de premie zo laag mogelijk houden. We hopen dat het efficiënter inzetten van marketingbudget hier een positieve bijdrage aan levert.”

CUSTOMER MATCH OP DE PROEF GESTELD

Customer Match biedt een grote meerwaarde voor organisaties. Om de meerwaarde voor DELA aan te tonen, is er tweemaal geüpload: eenmaal met het originele bestand en eenmaal met optimalisatie van EDM. Het originele bestand is als eerst aan de hand van een testcampagne gebruikt.

Hierop volgend heeft EDM het ledenbestand geoptimaliseerd voor Google Customer Match en geanonimiseerd geüpload in Google Ads. Vervolgens werd de testcampagne herhaald met de geoptimaliseerde doelgroep en werden de resultaten geanalyseerd en vergeleken met de uitkomsten van de eerste testcampagne.

[HIER KOMT DE HORIZONTALE LIJN]

dela-case-afbeelding.png

[HIER KOMT DE HORIZONTALE LIJN]

EEN BESPARING OP ADVERTENTIEKOSTEN VAN MAAR LIEFST €125.000,-

Met Customer Match werd een dusdanig hogere besparing gerealiseerd. Dit was mogelijk, omdat EDM 67% meer leden heeft gematcht ten opzichte van het originele ledenbestand van DELA. Met de uitbreidingsmogelijkheden en door de ledenbestanden structureel te onderhouden, kan deze besparing op jaarbasis zelfs toenemen met nog eens 35%.
 
Jonno van der Heijden - Marketing Intelligence bij DELA:
“Customer Match past goed binnen onze visie en 1-op-1 marketingstrategie. Wij zijn enthousiast over het resultaat, ontzettend tevreden over de gezamenlijke aanpak met EDM en kijken daarom uit naar de aanvullende toepassingen op onze andere kanalen.”

CUSTOMER MATCH OP MEERDERE KANALEN

Na de gerealiseerde besparing is het implementeren van Customer Match op Google DV360 en Facebook de volgende meest logische stap. Daarnaast is er de mogelijkheid om prospects te bereiken die lijken op de (beste) leden van DELA, oftewel: lookalikes. De uitvaartverzekeraar kan hierdoor nog relevanter communiceren met specifieke doelgroepen en in potentie nóg meer besparen.

[HIER KOMT DE HORIZONTALE LIJN]

edm-website-dela-case-afbeelding.jpg

CUSTOMER MATCH: HERKEN, SLUIT UIT OF BENADER

Met Customer Match is het mogelijk om klanten online te herkennen binnen Google, Facebook en Marktplaats. Ideaal voor het uitsluiten van klanten in wervingscampagnes of voor het benaderen van klanten voor cross selling en upselling. Daarnaast is het mogelijk om van iedere (doel)groep, bijvoorbeeld je beste klanten, look-a-likes te maken. Zo wordt je marketingbudget efficiënter besteed en je wervingscampagnes effectiever.

EDM is Certified Customer Match Partner van Google in de Benelux en biedt als enige organisatie in Nederland en België de mogelijkheid om doelgroepen uit te breiden op basis van Google match keys. Hiermee kunnen klanten tot wel 100% worden gematcht, wat inzicht geeft in welke klanten wel of juist niet benaderd moeten worden.

Ontvang de case 

Laat hieronder je gegevens achter en we sturen je de case als PDF document op. Dan kun je deze nog eens rustig doorlezen. We nemen snel contact met je op om te kijken of Customer Match ook voor jouw organisatie interessant is! 

Meer cases